Gempar: Ketua Bahagian keADILan akan saman Zahid Hamidi RM1.0Billion

 

 

Dua hari sebelum penundian di jalankan pada hari pilihanraya, Zahid Hamidi dengan kuncu nya membuat kenyattan palsu di akbar yang menyatakan ketua bahagian keADILan bahagian Teluk Intan telah membubarkan Bahagian keADILan. Ketua bahagian tersebut telah membuat satu kenyataan bersumpah yang menyatakan beliau tidak menanda tangani dokumen yang di nayatakan olih Zahid Hamidi di dalam TV yang menyebuat surat perletakan jawatan telah di buat. Kenayataan bersumpah olih Ketua Bahagian keADILan Teluk Intan tersebut telah di edarkan kepada umum esok nya. Walau bagaimana pun maklumat ini tidak dapat diedarkan dengan meluas dan ahli ahli keADILan dari seluruh Malaysia telah menalipun dan memaki hamun ketua bahagian keADILan teluk Intan tersebut.
Ceritanya pada petang tersebut Datuk Zahid telah memujuk supaya ketua Bahagian itu supaya membantu nya dengan menanda tangani surat pengakuan tersebut di hadapan isteri ketua Bahagian keAdILan Bahagian teluk intan tersebut. Datuk Zahid Hamidi berjanji akan menemui PM  untuk membantu ketua Bahagian keADILan itu dalam perniagaan serta hendak di beri wang pendahuluan kepada nya. Isteri ketua Bahagian keADILan itu sangat marah dan memberi kata dua kepada nya jika dia menanda tangani surat itu dan mencari rezeki secara itu dia mahu tuntut cerai dari ketua Bahagian keADIlan itu.
Dengan hampa Datuk Zahid Hamidi pulang dan tidak mahu bersalam serta marah kepada nya dan tidak mahu melihat muka nya lagi serta bersumpah akan menginyanyakan hidup ketua Bahagian keADILan itu nanti.
Datuk Zahid pun pulang, walaubagaimana pun Datuk Zahid terus membuat keyataan akbar yang menyatakan Bahagian keADILan Telul Intan telah di bubarkan dan jaga menyakan bahawa ketua bahagian tersebut telah menanda tangan surat itu. Ini satu penipuan dan penginyyaan nyata olih orang yang di anggap sebagai hero sedikit masa dulu. keADILan dan ketua bahagian sedang menyiapkan saman untuk peribadi dan parti keADILan sebanyak RM1.0 billion kepada Datuk Zahid Hamidi. Syabas, lawantetap lawan. Ini lah semangat kepimpinan dalam keADILan yang kita mahu!!